Stress kan de oorzaak zijn van vet rondom je middel - Cesartherapie Emmen

Informatie

Stress kan de oorzaak zijn van vet rondom je middel

Stress kan de oorzaak zijn van vet rondom je middel

'Stress kan de oorzaak zijn van vet rondom je middel'
Waar velen hun blubberbuikje wijten aan dat extra stuk pizza, kan stress er ook een oorzaak van zijn.
Dat zegt voedingsdeskundige Marilyn Grenville in een gesprek met Daily Mail.

 
"Onze moderne levensstijl bevat een verzameling van stressvolle situaties. Denk aan files, vertraagde treinen, gemiste afspraken, financiële problemen, werk en verantwoordelijkheden thuis", aldus Grenville.

 
Adrenaline wordt bijna constant vrijgemaakt als we gestrest zijn en dat kan sterke effecten hebben.

 
Als we ons angstig of onder druk gezet voelen, maakt het lichaam hormonen vrij die ons vet aanmoedigen om zich rond de middel op te slaan. Dat type vet is gevaarlijk omdat het zich rondom de organen nestelt en chronische gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

 
Risico

Grenville waarschuwt mensen die vooral buikvet hebben. "Je armen en benen zien er dan wel goed uit, maar het buikje wil maar niet verdwijnen ondanks afvalpogingen." Dit soort vet kan de kans op diabetes type 2, hartziekten, een hersenbloeding, een hoge bloeddruk en ook borstkanker vergroten.

 
"Het is een stug type vet, normale diëten en veel sporten werkt zelden om het weg te krijgen", zegt Grenville. De voedingsdeskundige heeft daarom enkele tips om hiermee aan de slag te gaan.

 
Dieet
"Stop met het volgen van diëten en tel geen calorieën, dit kan hogere mate van stress veroorzaken en dus verdere vetopslag." Grenville adviseert om elke drie uur iets te eten om zo de bloedsuikerspiegel op pijl te houden. "En sla niet je ontbijt over."

 
Eet meer proteïne zoals noten, zaden en vette vis en sla toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten over. "Zorg dat je voldoende essentiële vetten binnenkrijgt."
Grenville benadert ook dat het niet gezond is om onderweg te eten, omdat er dan altijd een mate van stress en druk is. "Let daarnaast op wat je drinkt, stop met cafeïne en drankjes met veel suiker. Breng ook de hoeveelheid alcohol die je drinkt terug."


Als laatste benadrukt de voedingsdeskundige het belang van sporten en bewegen. "Dit moet één van je prioriteiten worden, dus maak er tijd voor."

 

Oefentherapie Cesar

B.M.A. Schopmeijer
Parallelweg 9
7822 GL Emmen

Telefoon: 0591 61 51 02
E-mail: info@cesaremmen.nl

Download Algemene folder
Download Chronische lijst
Betalingsvoorwaarden

Openingstijden

Maandag t/m woensdag: 09.00 - 17.00 uur.
Donderdag: 10.00 - 19.00 uur.
Vrijdag: 09.30 - 12.00 uur.
Zaterdag en zondag: Gesloten.

 

Online sinds 2003

bijgewerkt:   15 JULI 2024